Följ oss i sociala medier

  

Sommaröarnas isslott 

SViE inbjuder allihopa att delta i byggandet av ett gemensamt isslott. Slottet kommer att byggas på Hanikka simstrand i närheten av isbanan.

Grunden till slottet kommer att läggas av SViE och byggandet kan påbörjas av deltagarna på LÖRDAG MORGON 13.2.2021.

Alla som vill får när som helst delta i byggandet med sina egna istegel, så länge vädret tillåter. Bygg precis som du vill! Du högaktar väl andras byggen och söndrar inte.
 

Instruktioner för istegel:
Fyll en mjölk- eller saftkartong med vatten. Om du vill ha färggranna tegel kan du blanda i giftfria färger, tex vattenfärg, matlagningsfärg eller saft. Låt vätskan frysa ute eller i frysen. Teglet lossar lätt om du låter burken stå en stund i hett vatten. På detta sätt kan du använda formen pånytt. Hämta teglen till stranden tex med hjälp av en pulka. Då du fäster teglen på slottet behöver du vatten i en flaska eller i sprayflaska. Vattnet fungerar som ett bra fästemedel tillsammans med snö.

Stanna hemma ifall du är sjuk, håll avstånd till andra byggare.


Kaikki mukaan rakentamaan jäätiilistä Suvisaariston omaa jäälinnaa!
Katso lisätietoja Facebookin kautta:

 

SViEs verksamhet under coronatider

Corona-epidemin begränsar SViEs verksamhet för tillfället. Vi strävar till att, under våren 2021, ordna utomhusevenemang för barnfamiljer samt de traditionella sommarlägren för skolbarn i juni. Vi följer upp situationen, mera information kommer senare. Vikingaborg uthyres normalt men hyresgäster ombedes att ta i beaktande begränsingarna på storleken av tillställningarna som ordnas.

 

SViEs 110 års jubileumsbok

Boken finns nu att köpa. Boken kan beställas per e-post av Sivi siv.lindfors(at)elisanet.fi eller köpas i Skärgårdsbutiken på Sommaröarna. Boken finns också på Akademiska bokhandeln.

 

 

 

 

SViE 110 år på Arenan